Autóklíma szervíz, javítás, klímatöltés

autóklíma javítások, karbantartások

autóklíma javítások, karbantartások

A Prestige Alarm megoldást kínál Önnek az alábbi autóklíma javításokra, karbantartásokra

  • Ellenőrizzük a tömítettséget és nyomáspróbát végzünk
  • Szivárgás esetén megkeressünk annak okát és helyét
  • Autóklímáját feltöltjük klímagázzal R 134 a | R 413 A, pollenszűrőt cserélünk
  • Elvégezzük a szükséges autóklíma tisztítást és fertőtlenítést
  • Teljeskörű autóklíma javítást végzünk, javítjuk vagy felújítjuk a klíma kompresszorokat
  • Autóklíma hűtők, szárítószűrők cseréje vagy javítása felújítása

R 413 A - helyettesítő hűtőközeg

Az '94 előtti gyártású autóklímákat, az azóta már betiltott R12 -es hűtőgázzal töltötték fel. A Prestige Alarm várja az 1994 -előtti gépjármű tulajdonosokat is, mivel az R12 -es gázt helyettesítő, R 413 A -hűtőközeggel tudjuk biztonságosan feltölteni.

Autóklíma szivárgás keresése, szükség esetén 3 féle módszerrel

Ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy hol szivárog a klíma, először vákum tesztet végzünk. Ha ez nem vezet eredményre, akkor jön a nagy tisztaságú nitrogénes nyomáspróba.

Ellenben ha ez sem vezet eredményre és a gépjárműnél két - három hetente, elszivárog a rendszerből a klímagáz, és nem találjuk a szivárgás pontos helyét, akkor a kontrasztanyagos módszer következik.

Ez a kontrasztanyag UV fénnyel megvilágítva fluoreszkál. Bejuttatjuk a klímarendszerbe, amely ezáltal elvegyül a klímarendszerben található olajban és hűtőközegben. Ha pedig szivárgás van, az olajjal együtt ez a kontrasztanyag is kilép a rendszerből, kicsapódik. UV lámpa segítségével így már könnyedén megtalálható a szivárgás helye.

klíma szivárgás1

klíma szivárgás

klímatöltés2

klímatöltés

Autóklíma-töltés

Minden gépjármű klíma berendezéséből egy év alatt körülbelül 15-25 százalék hűtőközeg is elillanhat. Amennyiben a klímaberendezés nem képes lehűteni a gépjármű belső terét, akkor valószínű, hogy a rendszerben már kevés gáz van, de az is lehetséges, hogy az teljesen el is szivárgott.

A klímagáz mennyiségét a gyári értékekre kell visszaállítani.

A klímagáz töltés, vagy rátöltés, gázzal, a leggyakrabban használt hűtőközeggel történik. Fontos, hogy az elkoszolódott pollenszűrőt is ki kell cserélni mivel az is csökkenti, csökkentheti a klíma megfelelő hatásfokát. Ezért fontos évente a pollenszűrő cseréje az esedékes szerviz alkalmával.

KLÍMA TISZTÍTÁS A SZAGOK ÉS AZ ENNÉL IS FONTOSABB,
BAKTÉRIUMOK ELTÁVOLÍTÁSA ÉRDEKÉBEN

Minimum évente, a nyári szezon előtt ajánlott (MI KÖTELEZŐVÉ TENNÉNK), a klímarendszer tisztítása. A higiéniás (szagok) és az egészségünk biztonságának szempontjától (baktériumok) függetlenül, ezzel a tisztítással növeljük a hatékonyságot, csökkentjük az energiafelhasználást.

Bakteriális eredetű szagok a légkondicionáló rendszerben

Ideális táptalajt nyújt a baktériumok elszaporodásának a levegő által hordozott por és pollen, ami bekerül a rendszerbe. Ezek a kellemetlen baktériumok felgyülemlenek a légkondicionáló rendszerben. Ön bekapcsolja a klímát, és ezek a mikroorganizmusok, baktériumok irritálják az utasokat.

Néhány kellemes hatása, amit kiválthat: büdös lesz, orrfolyást, torokfájást, szemiiritációt és hörghurutot okoznak.

autóklíma tisztítás3

autóklíma tisztítás

Autóklíma tisztítás

Az autóklíma tisztítás alkalmával nem csak a párologtató és egyéb csövek fertőtlenítő tisztítása történik meg. Az egész gépjármű baktérium és vírusmentes lesz, valamint az egyéb eredetű kellemetlen szagok is eltűnnek, úgy, mint étel vagy cigaretta szag.

Ne ezen spóroljon! A klímatisztítás mérsékli a „légkondicionálás veszélyeit”, egy pollenszűrő csere pedig még a virágport is kívül tarthatja.